İş Güvenliği Uzmanı Olacaklara Tavsiyeler
İş güvenliği uzmanının Osgb"de mesleğe başlamasının sağladığı avantajlar nelerdir ? İş güvenliği uzmanının sahip olması gereken özellikler nelerdir ?
İyi bir İş güvenliği uzmanında olması gereken özellikler nelerdir ?
İş güvenliği uzmanı, neden sonuç ilişkisini doğru yorumlayabilen, problemleri çözme becerisi gelişmiş, takım çalışmasına yatkın, çözüm odaklı, iş sağlığı ve güvenliği mevzuatına hakim, iyi bir takip dökümantasyon ve kayıt tutma becerisine sahip, stres yönetimini başarıyla yöneten, yeniliklere ve gelişmeye açık, disiplinli ve titiz, en önemlisi insan ilişkilerinde başarılı ve etkin iletişim kurma becerisine sahip olmalıdır.
Günümüzde yeni iş sağlığı ve güvenliği kanunu ile bütün işyerleri ve bütün çalışanlar özel sektör ve kamu ayrılmaksızın İsg hizmetine ulaşmak ve ulaştırılma hakkına kavuşuyor. Sektör için yeterli sayıda iş güvenliği uzmanı ihtiyacı yaklaşık 12.000 kişi dolayısıyla bu konuda açık çok büyük olduğunu söyleyebiliriz. İş güvenliği uzmanı yeni bir iş kolu olarak karşımıza çıkmaktadır.
Yeni başlayacak olan İş güvenliği uzmanlarına tavsiyeler
Bilgemed Osgb olarak C sınıfı uzmanları A sınıfı tecrübeli iş güvenliği koordinatörlüğünde hizmete başlatmayız. Böylece iş güvenliği uzmanlığı mesleğine başlarken tecrübeli uzmanların yol göstericiliğinden faydalanmalarını sağlamaktayız. Bunun yanı sıra kendisi gibi bu işi profesyonel yapan tüm ekip arkadaşları ile bilgi ve tecrübe paylaşımı sayesinde hızlı ve nitelikli donanıma sahip olabiliyorlar. Ayrıca Bilgemed olarak hizmet içi eğitimler ile de sürekli hizmet kalitesini artırmaya çalışmaktayız. Uzmanların yanlızlığını ve sorumluluğunu kurumlar bu anlamda paylaşarak bu geçiş dönemini daha rahat geçirmelerini sağlıyorlar. Dolayısıyla iş güvenliği uzmanlığını yapacaklara etkin olarak çalışan
osgb firmasında mesleğe başlamalarını tavsiye ediyoruz.
Yeni kanun uygulamalarında iş güvenliği uzmanlarını ne gibi sorunlar bekliyor ?
Yenilikler ile birlikte iş güvenliği uzmanlarının sorumlulukarı arttığı kesin. Fakat işini kurallara uygun yapacaklar için daha az sıkıntı olacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Ülkemizde henüz iş sağlığı ve güvenliği kültürünün oluştuğunu söylemek yanlış olur. Ne işveren ne çalışan bu noktada yeterli bilince sahip nede hanüz mevzuat yeterli düzeyde. Bu belirsizliklerin saha da sıkıntılar oluşturduğu aşikar. Yeterli sayıda ve yeterli donanımda iş güvenliği uzmanları olmadığı gibi malesef yeterli iş müfettişleri de olmadığını söyleyebiliriz. Tüm bunlar için hep birlikte zamana ihtiyacımızın olduğunu düşünmekteyiz.